11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Борса за извънкласно образование започва в Бургас

Първа по рода си борса за извънкласно обучение се открива в Бургас. Форумът е замислен изключително в полза на деца и родители, които искат да се ориентират в многобройните възможности за подобряване на образованието и придобиване на нови умения. “Ученически салон” е името, под което от 28 до 30 септември в мол Galleria Burgas ще бъдат представени детски програми и курсове за подрастващото поколение на възраст от 6 до 18 г.

 

Участие в своеобразната борса ще вземат Обединен детски комплекс/ОДК/ – Бургас, „Фохел” ООД, Образователен център „Давитоз”,  СНЦ „Образование и технологии”, Студио за танци и йога „Сътворение”,  Детска танцова школа „Estrella”, училище „Глобус Център“, Училища за чужди езици и компютърно обучение „Фарос”, Диагностико-консултативен и логопедичен център „ЛОГОС – ЕА” и Образователен център „Британика”. По необичаен и забавен начин – чрез кръгли маси, танци, игри и демонстрации,  всяка от фирмите ще презентира своята дейност.

 

„Ученически салон” ще бъде официално открит от зам.-кмета по образование и култура на община Бургас г-жа Йорданка Ананиева на 28 септември, петък, в 17 часа в големия атриум на мол Galleria Burgas. Началото на борсата съвпада и с откриването на учебната година в ОДК – Бургас. През тази година детският комплекс променя традицията и поставя старта на учебните занимания с концерт в търговско-развлекателния център, където може да събере многократно повече публика.

 

Galleria Burgas остава верен на концепцията си да бъде не само средище на търговия и услуги, но и на обществена, културна и образователна дейност. Със  социално значимите си инициативи центърът се превърна в една своеобразна гражданска институция. Със започването на учебната година търговско-развлекателният център обръща поглед  към свободното време на децата, възможностите да развиват интелектуалните си способности и същевременно ще се бори да превърне тази инициатива в традиция за гр.Бургас.

 

 

 

 

 

 

 

 

Още през първия ден на кръгла маса в залата за мероприятия на Ниво 1 на мол Galleria Burgas от 18.30 ч., арт-ателие ще демонстрира дейностите, които предлага „Фохел” ООД на по-малките деца. По-късно вниманието ще се насочи към по-големите ученици и подготовката им за предстоящите матури.

 

На следващия ден, 29 септември,  чрез игри Образователен център „Давитоз” ще представи своите курсове.

 

На 30 септември, неделя, презентациите ще започнат още от сутринта. В 11 часа започва анимацията на СНЦ „Образование и технологии”, а следобяд от 16 ч. до 18.45 ч. студио за танци и йога „Сътворение” ще представи своите предложения за различни видове арт-терапии за деца и възрастни.

 

Арт-ателиета, игри за деца и възрастни, песни, танци, демонстрации ще съпътстват и трите дни на „Ученически салон”, за да помогнат на деца и родители да се ориентират във възможностите за оползотворяване на свободното време през учебната година.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук