12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Бракониерски мрежи и 100 винтери са иззели инспектори на ИАРА Бургас

610 метра бракониерски мрежи и 100 винтери са иззели инспектори на ИАРА Бургас при проверки в Черно море и езерото „Вая“. При проверка в залива на Поморие са открити и извадени 100 бр. винтери. Уловените в тях 25 кг. попчета са върнати обратно във водата, информират от Агенцията по рибарство и аквакултури.

©Снимка: zonaburgas.bg

Риболовните уреди са иззети и се съхраняват в склад на ИАРА Бургас. При друга проверка по Черно море обхващаща района на Несебър, нос Емине и местността Иракли са открити и извадени 250 метра бракониерски мрежи с размер на окото 400 мм., предназначени за улов на калкан.  Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. В мрежите не е имало уловена риба.

Инспекторите на ИАРА са извършили съвместна проверка с представители на ЛРС Бургас в защитена местност „Пода“, водоем “Узунгерен”. Там са хванати двама бракониери, извършващи нерегламентиран стопански риболов и риболов по време на забрана. На нарушителите са съставени два акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са иззети гумена лодка и 60 метра мрежи. Уловената малко количество риба около 6 кг. кефал е върната във водата.

На езеро “Вая” са открити в работно положение 300 метра бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук