14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Британският РОК феномен се присъединява към фестивала в Бургас този август.

 AMPLIFIER ще бъдат КО-ХЕДЛАЙНЕР на JACK DANIEL’s РОК Арената  в последната вечер на фестивала в Бургас – 14 август, заедно с вече обявената АНЕКЕ Ван ХИРСБЕРХЕН и нейната ГРУПА, която ще закрие вечерта. За 12 години история AMPLIFIER нямат НИТО ЕДНА промяна в състава си и днес са все така СЕЛ БАЛАМИР (китара и вокали), НИЙЛ МАХОНИ (бас) и МАТ БРОБИН (барабани).amplifier.jpgВъпреки че се събират в Манчестър, като идват от 3 различни града, съответно: Лондон, Дъблин и Кардиф (или може би точно заради това), AMPLIFIER успяват да останат заедно и да създадат 3 превъзходни дългосвирещи албума, както и серия фантастични мини издания.

Още вторият албум – ‘Insider’ предизвиква взискателната критика на Острова да ги определи за една от НАЙ-ДОБРИТЕ БРИТАНСКИ РОК ГРУПИ в 21 ВЕК! Третият албум ‘The Octopus’ се появи в началото на 2011 и създаде много нови фенове на феномена AMPLIFIER, за да бъде последван от чисто новото EP – ‘Fractal’.

Дълбочината и красотата на тяхната музика не остави равнодушни и феновете в България, където триото се радва на маниакални почитатели.amplifier-redux.jpg

„Този първи концерт на AMPLIFIER у нас ще бъде за мен една сбъдната мечта!“ – споделя Васил Върбанов от Тангра Мега Рок, по чиято покана групата ще дойде в Бургас.

„Работя по тази идея от няколко години и според мен, дори Сел Баламир, на когото обещах още през 2006, вече не вярваше, че това ще се случи. Но ето, че сега, благодарение на Jack Daniel’s и на Spirit of Burgas, ще можем най-после да гледаме тази фантастична група у нас. Сигурен съм, че това ще развълнува изключително много истинските ценители.“

AMPLIFIER идват в България след съвместни турнета с Porcupine Tree и Opeth, а в момента са основен съпорт в европейските концерти на DREAM THEATER!

И тази година Jack Daniel’s РОК Арената на Spirit of Burgas 2011 се програмира от радио Тангра Мега Рок и ще представи силна селекция от български и чужди рок банди.

Както вече ви съобщихме,  джипси пънк шайката от Сиатъл, KULTUR SHOCK ще се представи в събота, 13 август, а сега и AMPLIFIER и АНЕКЕ Ван ХИРСБЕРХЕН на 14 август .

Очаквайте скоро още подробности и за другите участници на сцената.

Участието им ще премине и под знака на немска марка бира номер едно в света – Beck’s, която и тази година е партньор на SPIRIT of Burgas.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук