11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Британски фирми се интересуват от големи инфраструктурни проекти в Бургас

Възможностите за инвестиции в инфраструктурни проекти в Бургас представи зам.-кметът по Европейски политики и околна среда Атанаска Николова пред британски компании. Инвеститорите от Острова проявиха интерес към големи ВиК проекти и изграждането на пречиствателни станции. 

 

британски фирмиРазширението и модернизирането на пристанището и прилежащите му  зони беше другата широко дискутирана тема по време на работната среща. Зам.-кметът Николова презентира в резюме най-мащабните водни, екологични и транспортни проекти, реализирани до момента от общинската администрация, както и тези, които предстои да бъдат реализирани с общинско и европейско финансиране.

„Община Бургас се стреми наред с развитието на местна икономика, да търси  устойчиви решения на екологичните проблеми, които ще гарантират подобряване състоянието на околната среда. Защото бъдещето на всеки европейски град зависи от устойчивото му развитие, от това дали нашата концепция за „утре“ ще отговори на потребностите на поколението след нас“, заяви по време на дискусията зам.-кметът Николова.

В срещата взеха участие областният управител на Бургас Павел Маринов, директорът на Пристанище Бургас Николай Тишев, Директор Дирекция „Икономика и Стопански дейности“ в Общината Ивелина Стратева, Веселина Цакова – ръководител проекти, Аристид Каравидов, – директор Индустриален и логистичен парк – Бургас.

В британската търговска мисия бяха включени компании, занимаващи се с преработка на отпадни води, строителство на големи инфраструктурни съоръжения, консултантски услуги в сферата на строителството и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук