10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Брутална ало-измама: Близките ви изгоряха живи в апартамента си!

Читатели на zonaburgas.bg съобщават за нови ало-измами, в които на възрастни хора се съобщава, че техни близки са изгорели при пожар в жилището си. За животоспасяваща операция на оцелелите, телефонните измамници искали между 10 000 и 15 000 лева.

„Обаждат се и директно съобщават, че техни близки са изгорели в жилището си. За оцелелите трябвали пари, с които да бъдат оперирани. Обикновено звънят на домашния телефон. След разговора не затварят и линията остава отворена, за да не могат жертвите на измамата да позвънят на близките си, което ги стресира допълнително“, се казва в сигналите.

Екипът на zonaburgas.bg съветва да поговорите с възрастните членове на семейството си! 

В полицейската хроника днес пък се съобщава за следния случай: 73-годишен мъж от Бургас е бил измамен по телефона за сумата от 6000 лева. Във Второ Районно управление-Бургас е получено съобщение от 73-годишен бургазлия, живеещ на бул. “Стефан Стамболов” за това, че станал жертва на телефонна измама по схемата “изгодна сделка с климатици” за сумата от 6000 лева, която предал на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление-Бургас.

И още:

Служители от Второ Районно управление-Бургас установили извършителката на две измами, осъществени по метода „разваляне на магия” спрямо възрастни бургазлийки – това е криминално проявената Е.Д., 30-годишна от Елин Пелин. В първия случай, осъществен на 09 юни около 15.30 часа спрямо 87-годишна бургазлийка от к-с „Славейков” е отнета сумата от 390 лева, а във втория – осъществен на 10 юни, около 11.00 часа спрямо 79-годишна бургазлийка от к-с „Братя Миладинови” е отнета сумата от 2000 лева. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на Е.Д. продължава от служители на Второ Районно управление-Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук