13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Брутални кадри от убийството на Самоковеца в Амстердам се появиха в интернет /18+/

Потресаващи кадри от убийството на един от героите на подземния свят Константин Димитров – Самоковеца бяха пуснати в интернет пространството. Това става  девет години след бруталното му  убийството на площад „Дам“ в Амстердам на 6 декември 2003 година пред магазин за диаманти, съобщава сайтът fakti.bg. Видеото е разсекретено от техническия отдел на холандските служби за сигурност. Кадрите са заснети от Франк Бюи. То е качено на 29 август 2011 година от потребител jobfactory,  но бе забелязано тези дни.

Скандалният видеозапис от екзекуцията, който се появи и в българското интернет пространство, е бил предаден на родното МВР от холандските спецслужби само дни след кървавата касапница в идеалния център на Амстердам.

На кадрите се вижда и ранената от рикоширал куршум в лицето манекенка Цеци Красимирова. Вижда се обезобразения образ на Самоковеца, ужаса в очите на хората, първите предприети мерки по разследването и отвеждането на Цеци Красимирова с линейката.

Убийството стана по сред бял ден към 15,45 ч., докато Самоковеца  и Красимирова вървели по централния площад на града.

В Холандия бе арестуван физическият убиец на Самоковеца – местният бандит Ервин Врекер, занимаващ се с проституция, трафик на хора и дрога. Намерен бе и изхвърленият от него пистолет в канала след убийството.  Той бе осъден на 15 години затвор., но бе пуснат на свобода миналата година за добро поведение.

Българското разследване удари на камък за поръчителите на екзекуцията и все още е в застой.

След разстрела на Самоковеца като поръчители у нас се разследваха сливенският бизнесмен Йосиф Йосифов-Йоско и Васил Качиков-Дългия. Според криминалисти Качиков бил наел квартирата в Амстердам, където

Врекер пренощувал преди убийството. Там бил и Йосифов.

Във връзка с убийството на Самоковеца градската прокуратура чака дълго време и следствена поръчка от Холандия за разпит на свидетелка.

Докато Йоско се спрягаше като евентуален поръчител на убийството на Самоковеца, той получи 8 г. затвор, но по друго обвинение.

На 2 март миналата година сливенецът уби с джипа си двама мъже и рани други двама. При катастрофата самият Йосифов пострада тежко и в момента е парализиран на инвалидна количка.

Самият Йосифов се появи пред съда, за да чуе присъдата си, и се разкая за стореното. Осъдиха го да плати и 680 000 лв. кръвнина на близките на жертвите.

Самият Константин Димитров фигурираше в докладната записка на МВР за състоянието на организираната престъпност. Според нея по оперативна информация той контролира по-голямата част от контрабандните канали у нас. Самоковеца твърдеше приживе, че парите му обаче били от производство на картофи. В миналото е гравитирал около бившата силова групировка ВИС. Покойният вече лидер на ВИС Георги Илиев бе негов кум.
Преди да бъде разстрелян срещу него в България също имаше опит за атентат, той се спрягаше и за възможен поръчител на едно от провалилите се покушения преди години срещу Иван Тодоров– Доктора.

 кадри от видеото: Не  се препоръчва за деца под 18 години!!! 

http://www.youtube.com/watch?v=HXzLazfdZQ8  Видеото може да видите и в линка към fakti.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук