14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

БРЪШЛЯН СЕ ПРЕВЪРНА В ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ДОБРОВОЛЦИ

  

В края на месец юни  (20-24)  архитектурния и културен резерват – село Брашлян се превърна в център за обучение на младежите-доброволци. В рамките на 5 дни те взеха учативе в обучение за мултипликатори, по проект „Европа е доброволчество – ела и ти!“ на фондация „Астика“-Бургас, финансиран  от европейската програма „Младежта в действие“, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“.

Мисията на мултипликаторите е да презентират и привличат съмишленици за общественополезни каузи и инициативи.

По време на лагер-обучението младежите научиха и придобиха различни умения като: изграждане на екип (тиймбилдинг), ефективна комуникация и умения за презентиране и пренасяне на идеята за доброволчеството сред връстниците си. По време на обучението доброволците изработиха свои продукти от природни материали за предстоящата през месец август пътуваща изложба „Стани доброволец! Дай своя принос!“, която е част от инициативите посветена на Европейската година на доброволчество.

Последната вечер от лагера младежите посрещнаха 22 свои връстници-доброволци от Германия. Среща се превърна  в своеобразен обмен. В местността „Свети Пантелеймон“ в близост до селото, всики се включиха в колективни игри на открито, танцуваха, пяха емблематични български песни. Запалиха лагерния огън, около който приготвиха вкусна вечеря. В края на вечерта българските младежи подариха на немските приятели ръчно изработени от тях сувенири.

Проектът „Европа е доброволчество – ела и ти!“ цели да популяризира активното гражданство на младите хора в контекста на Европейската година на доброволчеството, чрез участие в неформално обучение и разработени от тях инициативи за насърчаване на младежкото доброволчество.

obu4enie200611-179.jpgobu4enie240611-078.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук