18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

БСП-Бургас: Защо кметът не поиска пари за преместването на Конната база?

Защо кметът Димитър Николов не поиска пари за преместването на Конна база – Бургас от публичната инвестиционна програма „Растеж и развитие на регионите”, попитаха местните управници от БСП. Според тях, до месец общината
трябвало да даде разрешение за строеж на Парк „Океанариум”, а по план Конната база трябва да бъде преместена край Минералните бани.

„Изграждането на новата база така или иначе трябва да започне ако администрацията иска да изпълни задълженията си по договора за Океанариума. По предварителни разчети за това ще са нужни над 2 млн. лева”, коментира общинският лидер на БСП Евгений Мосинов.

Според него, разпределението на средствата по програмата за растеж и устойчиво развитие на регионите, показвало ясна политика по подпомагане на изоставащите общини. Повечето от тях кандидатствали с малки проекти за детски градини, рехабилитация и строителство на пътища.

„Грандоманията е обзела кметството и всички ние губим от това. Този проблем не е на държавата”, сподели Мосинов. По думите му, общинската администрация в Бургас работи добре за разлика от други такива в страната, което означава, че ще успее да намери други инструменти за финансиране на проектите си.

Мосинов попита журналистите по време на срещата: „Вие бихте ли дали на някой 7 млн. лева, ако дойде и ви каже, че иска да строи планетариум?“. „Сега екипът на кмета трябва да работи в конкурентна среда. Градът бе галеното дете на управляващите от предното правителство”, каза още лидерът на БСП в Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук