14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

БСП: Бургас не е собственост на ГЕРБ! На кого размахват пръст?

Агонията на ГЕРБ – Бургас не означава агония за бургазлии. Гражданите на Бургас не са крепостни селяни и не могат да бъдат рекетирани по този начин. Така от структурата на БСП в града, коментираха твърденията на колегите си от ГЕРБ за финансов апокалипсис в Бургас, ако Цецка Цачева не бъде избрана за президент.

Според областният лидер на червените Николай Тишев, подобни изказвания ясно показвали, че бургаските депутати от ГЕРБ са притеснени по-скоро за местата си в парламента, отколкото за развитието на Бургас. „На всички е ясно, че ако Румен Радев спечели президентските избори, санирането на блоковете няма да спре. Финансирането на проектите също няма да спре. ГЕРБ започна да заплашва избирателите си в Бургас. Цецка Цачева е неизбираема. На всички трябва да стане ясно, че Бургас не е собственост на ГЕРБ”, заяви Тишев.

От БСП – Бургас съобщиха още, че имат информация за посещения на възрастни хора от членове на ПП ГЕРБ, които им обяснили, че обещаните 40 лева  като коледни надбавки, няма да бъдат дадени, ако Цачева загуби на балотажа в неделя.

„Това е висша форма не рекет и изнудване. Всички видяхме, че оставката на правителството си я обещаха от ГЕРБ. Ако те самите смятат, че са се провалили, кого плашат тогава?”, коментира от своя страна депутатът от БСП Атанас Зафиров. Той определи като лъжа твърденията на депутатите от ГЕРБ, че изборът на генерал Румен Радев за президент ще доведе страната до нестабилност и спирала от избори.

Зафиров отново припомни, че спрени европейски пари по време на кабинета „Орешарски“ е имало единствено по ОП „Регионално развитие“. Мярката беше наложена от Европа заради съмнения в нередности по възлагането на обществените поръчки по три проекта – Интегрираният градски транспорт на Бургас, проект на община Асеновград и проект на МВР за закупуване на техника за пожарната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук