14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

БСП Бургас: Павел Маринов има шанс да стигне до балотаж

Кандидатът за кмет на БСП Бургас Павел Маринов има шансове да стигне до балотаж срещу кмета на ГЕРБ Димитър Николов. Това прогнозира днес общинският лидер на червените Димитър Стоянов. Той съобщи пред медиите, че последните социологически проучвания сочели 12 % за техния кандидат, но до края на кампанията имало реални шансове процентът да се повиши. Амбициите, които си поставя БСП Бургас са 10-12 мандата в общинския съвет, при 5 в момента. Днес за първи път пред медиите беше представен и водачът на листата на БСП Бургас ген. Васил Джелебов-  председател на общинския Съвет на офицерите и сержантите от запаса. pavel-marinov.jpgТой е бил номиниран от 8 партийни организации и е събрал най-много гласове на общинската конференция в събота. Генералът обеща безкомпромисно отношение в работата си в местния парламент. На второ място в листата е Чанко Мирчев, който и в момента е общински съветник, трети е Тодор Ангелов от младежкото БСП, четвърти- адвокат Евгени Мосинов и пети – Дарина Стоянова- пресаташе на БСП Бургас. Пето, девето и 12 място са запазени за бъдещите коалиционни партньори, уточниха от БСП Бурас.

Павел Маринов заяви, че решението да не води листата на БСП Бургас е негово и целта е да привлече не само тясно партийни гласове. До началото на септември ще бъде готова предизборната програма на БСП Бургас. В нея акцентите са три- силна социална политика, насочена, най-вече, към разкриване на нови работни места; здраве за всеки жител на Бургас и образование за развитите на младите.

От БСП Бургас казаха, че не са съгласни с високата безработица в града, високите местни данъци и такси, лошата инфраструктура извън центъра  и корупционните практики в общината.

„Не очаквайте компроматна война от БСП Бургас. Ще се изгубим в общия медиен шум ако  заложим на товd. Има достатъчни политически формации, които ще разчитат на нея. БСП никога не е залагала на компромати, а ще насочим вниманието към избор на алтернативи за местно управление“, обобщи общинският лидер Димитър Стоянов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук