20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

БСП Бургас поиска камери в секциите за изборите

БСП Бургас поиска да бъдат поставени камери във всички секционни избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори. Това предложение трябва да залегне в промените на предизборния кодекс, а закупуването на камерите да бъде осигурено от бюджета на ЦИК. Предложението беше дадено на кръгла маса на тема „Провеждане на честен вот – гаранция за демокрацията в България“, която се проведе в Бургас ,с участието на представители на 6 опозиционни партии.

 

Освен поставянето на камери бургаската опозиция направи и още предложения за промени в изборния кодекс: Възможност за получаване на протоколите от изборите от застъпниците и представителите на партиите; задължително в ръководството на СИК да бъдат представители на различни политически сили; допускане на наблюдатели във всички фази на изборния процес; да има възможност за съдебно обжалване на решенията на ЦИК. „Ако предложенията ни не бъдат приети сме готови на гражданско неподчинение и улични протести”, заяви лидерът на БСП Бургас Павел Маринов.

 

На кръглата маса присъстваха представители на БСП, НФСБ, НДСВ, ПП ”Лидер”. Ива Вълков –общ. ръководител на ГЕРБ изпрати писмо до форума с извинение, че е ангажиран в НС.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук