8.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

БСП – Бургас представи 28-те, сред тях и двама рожденици

Класическа музика, червени рози и десетки симпатизанти посрещнаха кандидатите за народни представители, включени в бургаскта листа на Българска социалистическа партия – лява България. Областният и общински лидери на БСП – Николай Тишев и Евгений Мосинов представиха 28-те кандидати, сред тях са и двама рожденици на днешния 5 септември.

Водачът на листата Петър Кънев подчерта, че коалиции в бъдещото народно събрание не трябва да се правят на всяка цена. БСП влиза в предизборна кампания с уврението, че ще спечели предстоящите парламентарни избори. Кънев не подмина и региналните теми, като посочи, че трябва да се работи активно по разрешаването на проблемите с инфраструктурата, пристанището и оздравяване на бедните общините в региона.

Кънев заяви, че ще работи с всички кметове в региона, независимо от политическата им принадлежност. Вече е имал срещи с градоначалниците на Поморие и Бургас. Предстоят му с тези на Камено, Карнобат и Сунгурларе. БСП ще отдели необходимия ресурс за популяризиране на не дотам познатите лица в местната листа на партията. Най-младият кандидат за народен представител е само на 25 години, но с богата биография от работата си в община Несебър.

В листата обаче влизат и познати лица от Карнобат, Айтос, Поморие, Царево. Съотношеноието мъже – жени е 21 към 7. От парията очакват минимум четири депутатски мандата от Бургас.

Ето листата на „БСП-лява България”:

1. Петър Кънев
2. Атанас Зафиров
3.  Пенко Атанасов
4. Емил Георгиев
5. Тинка Желязкова
6. Димитър Гочев
7. Андрей Андреев
8. Виктор Атанасов
9. Тодор Байчев
10. Дарина Стоянова
11. Георги Спасов
12. Диана Гурева
13. Йордан Георгиев
14. Станчо Павлов
15. Кремена Лалева
16. Дафинка Главанска
17. Кирил Стоичков
18. Георги Божков
19. Ваня Чечева
20. Георги Димитров
21. Георги Петков
22. Радослава Карагьозова
23. Монко Николов
24. Георги Бъклев
25. Живко Джамбазов
26. Анастас Нейчев
27. Румен Николов
28. Георги Тодоров

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук