24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

БСП – Бургас се включи в националния събор на левицата на Бузлуджа

Над 1000 членове и симпатизанти на БСП от Бургаска област се включиха в традиционния национален събор на левицата, който се състоя на Историческата поляна под връх Бузлуджа по случай 126-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Съборът се проведе под надслов „Единни за България, която обичаме”. 17 автобуса и над 30 автомобила бяха организирани от местната централа на партията, като само от община Бургас към историческия връх се отправиха около 400 социалисти. Над 50 000 пък бяха те от цялата страна.

Сред присъстващите бяха народният представител от „БСП за България” Николай Тишев, общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на партията в Бургаско Стойко Танков, областният председател на ОЖС на БСП – Бургас Тинка Желязкова.

От сцената лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е време от думи да се мине към дела.

„За да имаме това самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да си оправим държавата. Писали сме стратегии „България 2020“, „България 2030“, и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – България – край на прехода и постпреходна солидарна, справедлива и с равни права държава, с национален интерес, който отстоява с характер навън. Нека от тук да започнем и с целия народ да подготвим тази стратегия, която да сложи край на онзи преход, в който политико-икономически интереси, монополи задкулисие, пари и власт разрушиха държавността ни, разрушиха цели системи и доведоха народа ни до просешка тояга”, подчерта Нинова.

За да поздравят българските социалисти, на Бузлуджа пристигнаха официални делегации и фолклорни състави от Румъния, Македония и Гърция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук