16.5 C
Бургас
събота, май 18, 2024

БСП Бургас с 5 въпроса към министъра на транспорта за смяната на шефа на пристанището, заплашват с импийчмънт президента

БСП Бургас скочи срещу отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на Пристанище Бургас Николай Тишев. Депутатите Атанас Зафиров и Пенко Атанасов бяха категорични, че това е политическо уволнение и зададоха няколко въпроса към транспортния министър Николина Ангелкова. Червените питат имало ли е среща между нея, кмета на Бургас и група бивши депутати от ГЕРБ в елитен бургаски хотел. Зафиров, Пенко Атансов, ТишевСпоред Зафиров именно на тази среща се е решила съдбата на Тишев. Вторият въпрос е, след като министърът на транспорта Николина Ангелкова е твърдяла, че няма да толерира политически пристрастия по кой критерий е решила да смени областния председател на БСП и на негово място да вкара общински съветник от ГЕРБ. От БСП питат още, запазването на експлоатационната дейност на пристанището, значи ли запазване на 1-во до 4-то корабно място и след като общинският съветник от ГЕРБ Диян Димов е яростен защитник на идеята за прехвърляне на собствеността на тези корабни места от държавата на общината не е ли конфликт на интереси и как той ще защитава интересите на държавата.

Според БСП „вдъхновител” на тези чистки в държавата е самият президент и от партията са готови дори да поискат неговия импийчмънт. „Импийчмънт може да се поиска не защото смени директорът на бургаското пристанище, а защото с назначаването на този министър на отбраната е на път да вкара България наистина в един огромен скандал. Един служебен министър, с хоризонт на действие по-малко от месец, си позволява да прави стратегии за следващите години, касаещи отбраната на страната и националната сигурност за следващите 6 години. Това няма как да не стигне до президента. Така че очаквайте сериозни действия на БСП в това отношение”, коментира Атанас Зафиров, визирайки документа „Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“ на военния министър Шаламанов .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук