13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

БСП: Голямата ни болка е Меден Рудник, до година връщаме загубени позиции в квартала

Една от основните задачи на новия председател на общинския съвет на БСП ще бъде партията да върне позициите си в накои бургаски квартали. „Голямата ни болка е к-с „Меден Рудник”. Имаме определени пропуски в определени райони на града, неравномерно представителство. В един етап от една година мисля, че това може да бъде преодоляно”, заяви новият общински лидер на БСП Евгений Мосинов. „На последните избори в „Меден Рудник” направихме слабо представяне. Ще разчитаме на личния контакт с хората от квартала, аз лично смятам да насоча усилията си към работатата със запасните офицери. Обмисляме и изнесена приемна в комплекса”, допълни областният лидер на БСП и депутат Атанас Зафиров.
Според него освен ГЕРБ дори националистите имат по-силни резултати в най-големия бургаски квартал защото залагат на теми като родолюбие, патриотизъм и чисто човешки теми.

Новият общински лидер Евгений Мосинов каза, че ще предложи ново изпълнително бюро на БСП, което ще се състои от 11 души. Адвокатът категорично отрече, че  готви чистка на хората около бившия общински лидер и в момента областен управител Павел Маринов. Мосинов каза, че дори е дал срок от 14 дни неговият основен опонент за председателското място -Пеньо Костадинов да му даде отговор иска ли да остане в изпълнителното бюро. Новият председател каза още, че от сега започва да работи за подготовка за местните избори с изработването на управленски проект за развитието на общината и екип. По отношение на работата с кмета на Бургас Димитър Николов, Мосинов заяви : ”Ние считаме, че успехите на този град се дължат преди всичко на хората на града, на администрацията, включително и на централната администрация. Считаме, че засилването на личния фактор като основен и решеваш принос едва ли не води като нещо,  което в миналото се наричаше „култ към личността”. Да не забравяме, че през преиода 2007-2009 година, в начания етап кметът Николов работеше с правителството на Тройната коалиция и голяма част от първоначалните проекти бяха реализирани тогава и по-късно му донесоха втори мандат. Сега кметството трябва да работи с правителството на Орешарски, с новия екип на централната администрация и мисля, че ще има подкрепа за всички разумни идеи, които считаме, че са полезни  и които са подкрепени от бургаската общественост”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук