15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

БСП: Имаме амбициозен план! Искаме поне половината от кметовете в областта

БСП стяга редици за местните избори след две години. Това съобщи областният лидер на столетницата Стойко Танков пред журналисти. Темата е била обсъдена по време на областния партиен съвет още през септември.

Тогава бил приет е амбициозния план за действие, стана ясно от думите на Танков. „Поставили сме си за цел да спечелим поне от 50% от кметовете в областта. Тук не говорим само за големите градове, но и за малките неселени места. Ще направи всичко възможно да увеличим и двойно общинските си съветници, които към момента в Бургаско са точно 37”, каза още Стойко Танков.

Той допълни, че БСП изготвя сериозен анализ за работата на общинските си съветници. Срещи вече е имало в Созопол, Карнобат и Айтос. Предстоят такива в Несебър и Поморие. „Тези заседание преминават критично. Целта ни е да засилим опозиционния характев в работата на съветниците от БСП”, каза още Танковл

По думите му, в края на октомври трябва да бъде обсъдена и работата на червените в Общински съвет – Бургас. Местният лидер на партията постави под въпрос единодействието на групата на БСП в Бургас и лаконично заяви, че „има какво още да се желае”. Предвид ранната подготовка за местните избори, които вероятно ще се проведат през октомври 2019 година, от партията не съобщиха бъдещи кандидатури за изборната битка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук