12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

БСП иска извънредна сесия на Общинския съвет

БСП се обяви за свикването на извънредна сесия на местния парламент. Причината – общинските съветници пропуснали да гласуват кандидатура за временно изпълняващ длъжността „кмет на община Бургас” заради изборите на 25 октомври на последното си заседание. Това съобщи днес общинският лидер на червените, Евгений Мосинов.

Според Закона за местното самоуправление, ако даден кмет се кандидатира за нов мандат, той определя със заповед кмет, който да го замества. Общинският съвет обаче определял кандидатът, който да поеме управлението на общината. Ако това не се случи, Бургас ще има служебно назначен градоначалник, назначен от областния управител Вълчо Чолаков. Съгласно изискванията на ЦИК изборът на вр.и.д. кмет става не по-късно от 17 октовмри 2015 година.

Според Мосинов, ако кмет не бъде избран, взетите от администрацията решения след това, могат да бъдат обжалвани. Той допълни, че са водени разговори с председателя на ОбС Костантин Луков, който твърдо се възпротивил на идеяата за свикване на извънредно заседание.

От НФСБ са обявили, че ще подкрепят искането на социалистите. Към момента кметът на Бургас Димитър Николов е в отпуск. Според издадената от него заповед, заместник-кметът по финансовите въпроси е поел функциите му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук