18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

БСП, НФСБ, СЕК и ВМРО с обща кандидатура за кмет на Бургас

Четири опозиционни партии в Бургас започват преговори за обща кандидатура за кмет на Бургас. Това са БСП, НФСБ, СЕК/Средна европейска класа/ и ВМРО. Това стана ясно след проведени днес консултации между тях. Не са присъствали АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева, въпреки отправената покана и към тях, съобщи общинският председател на БСП Евгений Мосинов. Кандидатурата ще бъде мажоритарна и надпартийна и не трябва да участва в листите за общински съветници, обясни Мосинов. 20150514_130307Разговорите ще продължат и е възможно накрая да не се стигне до консенсус за избраната кандидатура, призна Ангел Божидаров от НФСБ.

Четирите партии са се обединили и около становището, че през последните 4 години тежестта на управление на Бургас се е изместила от общинския съвет в ръцете на кмета Димитър Николов и той управлява града еднолично. По думите на Евгений Мосинов не може Бойко Борисов да посочва кой ще е кмет на Бургас, а това трябва да решат бургазлии.

”Не искам Бургас да се управлява от някой, който наричат „шеф”. Бургас не е на един човек, а на всички 200 000 бургазлии. Не искам през следващите 4 години градът да бъде управлявам еднолично.” , посочи Мосинов. По думите му проблемите на Бургас започнали при втория мандат на Димитър Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук