11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

БСП обвини общината в Бургас за непочистен сняг и труден достъп до секциите

БСП Бургас изпрати писмо до общината за това, че не са създадени условия за  достъп на гласоподавателите до избирателните секции в града и околните квартали.  „Задължение на Общинската администрация е да създава условия за безпрепятствено движение на хората и превозните средства в града и съставните селища. Метереологичните прогнози от началото на седмицата категорично показваха обилен снеговалеж в Бургас и района в събота и недаля. Това предполага предприемането на адекватни мерки от страна на Общината за осигуряване на проходимост за гражданите. Такива действия не са предприети. Оказва се, че дори в ден на провеждане на национален референдум не е направено необходимото за да се осигури достъп до избирателните секции.

Не са почистени пътища да съставни селища на Община Бургас. Не е направено почистване пред избирателни секции, например пред училищата „Братя Миладинови”, „Васил Априлов”, „Пейо Яворов” и други, където са съсредоточени голям брой избирателни секции.

Надяваме се, че липсата на такива мерки не е продиктувана от желанието на управляващите от партия ГЕРБ да възпрепятстват гражданите да упражнят правото си на глас.

Напомняме, че почистването на снега и осигуряването на възможност за свободно придвижване е задължение, както на Общинските, така и на Държавните органи, независимо от политическата им принадлежност.

Госопода, призоваваме ви да изпълните задълженията си и да бъдете коректни към гражданите на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук