8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

БСП счита, че има криза в управлението на Бургас

Бургаските социалисти считат, че е налице първата сериозна криза в управлението на Бургас, породена от многобройните обещания по време на изборите и след това, и скромните резултати от работата на общината, както и натрупаните противоречия в управляващото мнозинство, довели до оставката на председателя на общинския съвет. Това се казва в позиция на общинската организация на БСП, приета на разширено заседание на Изпълнителното бюро на общинската организация на БСП Бургас, на което присъстваха и членовете на Висшия съвет на партията от Бургас, народни представители, общински съветници от групата на БСП, председатели и зам.- председатели на комисии и съвети към общинския съвет на БСП, бившите председатели на общински съвет Бургас.
БСП декларира, че е и ще бъде категорична опозиция на сегашното управление на общината, като счита, че кметът и неговият екип, както и партията, от чието име е избран, трябва да поемат ясно и нееднозначно своята политическа отговорност за проблемите на града – късно започналия и недовършен ремонт на улици, нередовното почистване и сметоизвозване и много други, се казва в разпространената декларация.
БСП счита още, че управляващата партия ГЕРБ трябва да поеме отговорността за председателския пост в общинския съвет, каквато е широко утвърдената политическа практика, а да не прехвърля отговорността на други политически субекти с незначително представителство в общинския съвет.
В този смисъл БСП заяви, че не намира за необходимо да издига своя кандидатура за председател на общинския съвет и няма да подкрепи други кандидатури, издигнати и подкрепени от ГЕРБ и дясно центристките партии в съвета.
БСП Бургас и нейната група общински съветници няма да участват в каквито и да било пазарлъци, завери и други явни и тайни уговорки при или по повод на избора на нов председател на общински съвет Бургас и ще съсредоточи своите усилия върху предстоящият отчет на кметската администрация за изпълнението на бюджета за 2008 год. и приемането на бюджета на 2009 година, се казва в позицията.
Считаме, че Бургас се нуждае от по – отговорно и компетентно управление и по – малко думи и повече работа, се казва още в позицията на БСП-Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук