21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Бунт на шараните“ и в Бургас

„Бунтът на шараните“ ще изкара стотици българи на улицата, в знак на протест срещу банковия произвол днес. Над 5000 души до момента са дали своята заявка за участие на специалната страница на недоволните в социалната мрежа. Денят на банкера е избран неслучайно от организаторите. 

В Бургас по време на ритуалното запалване на коледната елха за празника на града Никулден, протестиращите ще се съберат пред касата на БНБ в Бургас на ул. „Александър Велики“.  „Протестът срещу банковия произвол и всички последствия от него ще бъде точно в 18.30 часа. В София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Враца бунтът ще е пред касите на БНБ. За останалите градове, в които няма подобна организация, в 18.30 ч. всеки може да запали свещ пред банката, от която е пострадал или пред някоя от банките, намиращи се в центъра”, обясни Петя Петрова, която сред инициаторите на събитието.

Тя е категорична, че протестите не се инициират от политически партии, пише bulgariautre. Припомняме, че при досегашните пет протеста, през последните години срещу монополите и банковия сектор в Бургас на улицата са излизали малцина. Последният апел срещу кредиторите в града беше отправен от по-малко от десет души в началото на 2013 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук