19.3 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Бургазлии искат бързо правосъдие за убийците на пътя. Внасят подписка

Над 30 души се включика в протестна демострация пред бургаската съдебна палата „за бързо правосъдие за убийците на пътя”. Инициативата за мирния протест е на фондация „Безопасни улици от Валя”, която са подкрепили и партньорски организации и граждани. 

Подписка с конкретни искания ще бъде изпратена до правосъдното министерство в близките дни и от Бургас наред с такива от София, Варна, Русе, Плевен и Казанлък, където днес също се провеждат подобни протести.

„Докога ще чакаме някой да си свърши работата. Тези дела продължават с години”, каза Красимир Кънев, бащата на малката Красимира, която бе премазана от автомобила на граничен полицай в село Крушевец. Инцидентът стана в началото на месец септември миналата година. Пет месеца по-късно, окръжната прокуратура в Бургас внесе в съда обвинителния акт срещу граничния полицай Костадин Стоянов. Магистратите определят трагичния инцидент като „особено тежък случай”. Стоянов е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените 2 химически,  токсикохимична и биологична експертизи. Разпитани са 26 свидетели на престъплението. Присъда още няма.

На днешния протест днес бе и бабата на убитата на пътя Антоанета Димитрова – Мария Христова /на снимката вдясно/. 18-годишното момиче бе положено в ковчега на 11 януари 2014 година… с абитуриентската си рокля. Зад волана на колата, която я помете бе един от известните мъже в града – Атанас Щерев, управител на общинската фирма „Бургасинвест”. Инцидентът стана на пешеходна пътека при на бул.”Димитър Димов” на 5 януари. Близките й са до нея още четири страшни дни след това, в които животът на момичето се поддържа от системи. Делото все още не е влязло в съда. Има само експертиза.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук