11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

БУРГАЗЛИИ ИСКАТ Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ ЗА ЛИДЕР НА СДС

Висока избирателна активност бе отчетена в Бургас на приключилите вчера вътрешнопартийни избори за председател на СДС. С огромната преднина от близо 96 % бургазлии определят за лидер на сините кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

снимка: Висока избирателна активност бе отчетена на приключилите вчера вътрешнопартийни избори за председател на СДС.

Той спечели бургаските седесари като се обяви за самостоятелно явяване на СДС на парламентарните избори или за нов десен формат.

 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                      снимка: Областният председател на СДС Костадин Марков търпеливо изчака своя ред на опашката

В надпреварата за лидерския пост в СДС се включиха още депутатът д-р Ваньо Шарков, неговият колега Лъчезар Тошев и Иван Сотиров от софийската организация на сините. Кандидатите останаха четирима, след като Румен Христов обяви, че се оттегля от битката за председателското място.

„СДС е единствената партия, която избира своя председател чрез пряк вот. Вътрешните избори са изключително важни за бъдещето на СДС , защото са битка на две политики – едната е тази, към която е ориентиран д-р Шарков – връщане на формат „Синя коалиция”, а другата – в лицето на д-р Кабаиванов – за самостоятелно явяване на изборите или за нов десен формат”, каза областният лидер на СДС Костадин Марков. Той допълни, че високата избирателна активност и големия процент гласували за д-р Кабаиванов показва, че членовете на СДС желаят промяна с конкретни политики и действия.

Очаква се следващата седмица да се проведе балотаж между двамата основни опоненти за поста – д-р Емил Кабаиванов и д-р Ваньо Шарков, като д-р Кабаиванов е подкрепен от  структурите на сините в големите градове – София, Пловдив, Варна и Бургас, а д-р Ваньо Шарков ще разчита на подкрепата на седесарите в малките градове.

снимка: Временният председател на СДС Борис Марков и членът на Националния съвет Владимир Кисьов бяха в Бургас и упражниха правото си на глас в централата на сините на „Богориди” 34.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук