11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Бургазлии масово отказват цигарите с дъвки и лепенки от аптеките

Бургазлии масово отказват цигарите, след като от 1 юни парламентът въведе пълна забрана за тютюнопушене на обществени места. Това показват наблюденията на най-голямата верига аптеки в Бургас – „Фаркол”. Анализът е направен на база закупените през последните две седмици  лепенки, дъвки и хапчета за отказване от вредния навик.

„Интерес към продуктите за отказване от цигарите имаше и преди, но през последната седмица търсенето се засили, а желаещите да се откажат от вредния навик са предимно жени на средна възраст”, каза Мариана Стоименова , фармацевт в една от аптеките „Фаркол”.

Тя допълни, че най-много се купуват дъвките, които са и най-евтиното средство за отказване от цигарите. Една опаковка е на цена от 15 – 16 лева и стига за няколко дни. Интерес има и към таблетките, като опаковка от тях стига за цялостен курс, а цената е около 20 – 30 лева, в зависимост от марката. Най-слабо е търсенето на лепенките, които излизали и най-скъпо – около 25 – 30 лева за около седмица и в зависимост от степента на зависимост към цигарите. Принципът, по който действат помощните средствата е еднакъв при всички видове – удовлетворяват нуждата от никотин в процеса на отказване от цигарите.

„Цените на продуктите за отказване от тютюнопушене са изключително приемливи, предвид цените на самите цигари и мисля, че това е една добра инвестиция в здравето. Каквито и помощни средства да приемат обаче, хората трябва да са наясно, че винаги е необходима и воля”, казва още Мариана Стоименова от „Фаркол”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук