12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Бургазлии опитаха пастет от паламуд и френска рибена чорба

Седмицата на рибата в Бургас предложи нови кулинарни изкушения. Победителката от Masterchef – бургазлийката Севда Димитрова, заедно с другата участничка в телевизионното шоу Елизабет Николова показаха пред жителите на морския град тънкостите при приготвяне на различни рибни блюда в специалната шатра на площад „Св. св. Кирил и Методий“.

Шеф готвачките започнаха кулинарния маратон с приготвянето на пастет от паламуд. Те разкриха пред публиката някои важни тънкости за постигане на добър вкус и вид на блюдото. Елизабет и Севда продължиха готвенето с рибна супа по френска рецепта. Тя носи името боябес. Първоначално това ястие е било част от менюто на старите френски рибари, а днес е сред специалитетите на много известни ресторанти. За приготвянето на супата се използват седем вида риба, поставят се още миди, скариди и подправки по избор.

Ризото с морски дарове бе другата изненада, която двете готвачки поднесоха на бургазлии. Всеки от публиката имаше възможността да вкуси от рибните специалитети. Събитието е част от „Седмица на рибата“, която Община Бургас организира по идея и предложение на общински съветници от комисията по туризъм в местния парламент.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук