22.1 C
Бургас
събота, юни 1, 2024

Бургазлии опознават Европа на колела, ГЕРБ организира велопоход

Над 100 любители на велосипеда се събраха пред бургаската „Фрегата”, за да вземат участие в първия по рода си велопоход, организиран от ГЕРБ.

Събитието премина под мотото „ВелоЕвропа”, защото целта е жителите и гостите на Бургас да опознаят четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз – Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел.

Във велотура се включи почти цялата бургаска парламентарна група на ГЕРБ- депутатите Димитър Бойчев, Иван Вълков, Ивелина Василева, Диана Йорданова, Галина Милева, Снежина Маджарова, както и председателят на общинския съвет Костантин Луков и общински съветници от ГЕРБ.  Депутатите се възползваха от общинските колела под наем, за да се включат в спортната инициатива с познавателен характер.

Активно участие във велотура взеха и момчетата от  бургаският клуб по екстремно колоездене. Колоната  премина през Морската градина, Моста, Флората и достигна до Пантеона. На всеки един пункт, участниците във велопохода събираха печати на четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз  и участваха в томбола с награди.

Освен да научат повече за Европа с велопохода от ГЕРБ напомнят, че като истински европейски град в Бургас се правят велоалеи, като целта е постепенно те да обхванат целия град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук