21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бургазлии пак излизат на протест срещу новите цените на винетките

Бургазлии се включват в националния протест срещу увеличението на цените на винетките. Това съобщи за Николай Димитров, организатор на проявата, цитиран от Радио „Фокус“. Сборният пункт е отново на паркинга на магазин „Метро“ в Бургас в 14 часа. От там автомобилно шествие ще потегли в крайна дясна пътна лента по АМ „Тракия“ в посока кв. „Ветрен“, на моста на магазин „Джъмбо“ автомобилите ще се върнат към Бургас.

Крайната точка отново ще е паркингът. По думите на Димитров, на протеста се очакват много хора. Недоволството им е насочено както към увеличението на цените на винетките, така и към поскъпването на бензина и на гражданската отговорност. „Хората използват, че има организирано шествие и се присъединяват към нас.

Като организатор на протеста, на този етап ме вълнува цената на винетката. Пари има и не виждам защо да се събират още. Не е въпросът дали ще бъдат 30 лв. или 50 лв. Въпросът е, че това е надвземане на средства, които няма да доведат до нищо, защото контролът липсва. Последният трябва да се затегне, но не само върху малките, а и върху големите фирми.

Те са тези, които извършват ремонти на пътната инфраструктура. Там, където трябва да има контрол, той липсва. Всичко пак се изнася върху обикновения човек, малките фирми, семейните търговци. Това не трябва да продължава“, категоричен е Димитров.

На въпрос- дали протестите ще имат резултат, тъй като новите цени на винетните стикери влизат в сила от 15 декември, Димитров отговори, че всяко решение може да се ревизира и да се измисли вариант, с който да се оправят нещата, стига да има желание, което към момента липсва от компетентните органи. Това е четвърти протест в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук