13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Бургазлии си честитят победата в класацията за най-добър град

66 666 гласа е събрал Бургас до момента в читателската класация за най-добър град за живеене у нас. Гласуването ще продължи до полунощ. Зад лидера остава Стара Загора с 4 000 гласували по-малко. Бургазлии побързаха да си честитят победата, часове преди официалния край на он-лайн инициативата.

©Снимка: Атанас Дубаров /архив/

Ето някои от коментатите на развълнуваните форумци:

„Честито на всички бургазлии!!! Бургас си заслужава първото място! Хайде, време е за купон! Честито и на Стара Загора, че стигнаха до второто място и минаха трикратния шампион Варна!”

„Честита победата, Бургааааассс! Обичаме те!”

„Честито и от мен! Радвам се, че градът продължава да се развива. Дано през 2014г успехите да са още по-добри за гражданите на града!”

Към момента Варна залепи третото място с малко над 20 000 гласа. Следват я Добрич, Кюстендил и Велико Търново. Столицата е събрала едва 1624 подкрепящи „клика”. В дъното е Хасково с резултат – 891.

Окончателният победител в надпреварата за най-добър град за живеене у нас ще стане ясен след оценката на компентно жури, което ще оценя градовете по над 20 критерия, сред които обемът на инвестициите в инфраструктурни проекти през 2013 г. и предстоящи за реализация проекти през 2014 г.; екологично състояние на града; възможност за спорт в града; безработица; раждания и др.

Благодаря на всички, които гласуваха за Бургас в класацията “Най-добрият град за живеене в България”. Днес виждам, че печелим читателския вот и в сайта на Дарик, и в сайта на 24 часа”. Това написа кметът на Бургас Димитър Николов в официалната си фейсбук страница. Това е успех за всички бургазлии, които се раздават и работят вдъхновено за града си, пише още градоначалникът.

Градът, получил най-много гласове в читателската класация, ще получи специален приз. Класацията се провежда от 2007 г. Досега по два пъти победители са били Варна (2007 г., 2008 г.),София (2009 г., 2011 г.) и Бургас (2010 г., 2012 г.).

Инициативата се организира по идея на Дарик радио и „24 часа“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук