15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бургазлийката Зорница Русинова ще е новият социален министър

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще  е новият социален министър на мястото на подалия оставка Ивайло Калфин. Предложението обяви премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че тя има подкрепата на партньорите в управлението.

По-рано стана ясно, че вицепремиерът Томислав Дончев няма да заеме мястото на Калфин като социален министър. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че Дончев е натоварен с много отговорности в Министерския съвет.

Борисов каза, че се е забавлявал изключително много с информацията, че Дончев не е пожелал да заеме поста, защото Томислав Дончев е войник и не би му отказал нищо.

Гласуването на новия министър ще е следващата седмица.

Зорница Русинова е заемала ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година.

Заемала поста заместник –министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране.

Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 201″, проект „Красива България“.

Зорница Русинов възпитаник на английската гимназия в Бургас.  Магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

BTV.BG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук