13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургазлийка, евакуирана от Непал: Беше ми тежко да напусна страната

Таня Матева вече е в родния си град Бургас. По време на труса тя била в кафене в Катманду, току-що пристигнала от планината Шивапури след 10-дневен курс по медитация, разказа Таня пред БТВ.2110631822

„Когато извикаха земетресение, първо една от приятелките ми се пъхна под масата, но някой извика напуснете сградата възможно най-бързо, защото явно местните хора знаят, че сградите не са стабилни и има вероятност да ни затрупа”, спомня си жената

Веднага изтичала навън. Успява да стигне до паркинг, където преживява втория голям трус.

„Успях още тогава да се обадя на родителите си, да им кажа, че съм добре, тъй като едно местно момче от Непал беше там с телефон и ни даде телефон”, разказва Таня.

Вечерта групата нощува на открито в една градина. „Имах много приятели, момчета главно, които бяха по-смели и отидоха да ровят из тухлите, за да спасяват хора и знам, че някои са успели да извадят, особено в неделя на втория ден са успели да извадят живи хора из руините”, обяснява жената.

Бургазлийка е евакуирана от Британското посолство, тъй като последните 7 години живее и работи в Лондон: „Изключително ми беше тежко, когато напусках всъщност страната, как остават те, аз нали се спасявам. Имам си една чанта и напускам страната, а те остават там в ужасна мизерия”.

Сега Татяна мисли да организира благотворителни кампании за пострадалите в Непал

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук