13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Бургазлийка запечата усмивката на Апостол Карамитев в Димитровград /Видео/

В димитровградския парк „Марица“,  в 7.00 часа тази сутрин, върху стара изоставена сграда, се появи образът на „Любимеца“ на бългаския театър и кино – Апостол Карамитев. Автор на артистичната хрумка е бившата пиарка на димитровградския театър – Мирела Караджова.

Апостол Карамитев

Портретът на актьора се вижда от далече, а усмивката му се прокрадва измежду боровите дървета. Внушителният образ е с размери 2 х 1,50 м.

Мирела е от родния Бургас на Карамитев. Това, което я отвежда в Димитровград миналата година е нейната магистърска степен по „ПР на арторганизации“. Художничката и артмениджърка приема поканата от ръковдството на театъра да участва в организирането на четирите годишнини, които се състояха през 2013г. – 60 години професионален театър в Димитровград, 90 г. от рождението на неговия патрон – Апостол Карамитев, 40 г. от неговата смърт и 40 г., откакто театърът носи името му.

Любопитно за Мирела Караджова, с артистичен псевдоним Mirella Ka. е, че тя е най-младата българка, излагала своя картина в Лувара. През 2011г. тя се включва в Годишния салон на френската асоциация по изящни изкуства под патронажа на президента Саркози.

„Димитровградският театър ми даде възможността да надникна зад кулисите на тетралното изкуство, а това винаги е интересно за човек, който е от друг професионален бранш. Оставам с незабравими спомени от този период.“, споделя бившата пиарка на театъра Мирела Караджова.

Видео на инсталацията вижте: ТУК

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук