12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургазлийка отнесе златен медал от държавното първенство по лека атлетика

15 год. Йоана Томова се представи по респектиращ начин в сектора за висок скок на започналото държавно първенство по лека атлетика в Добрич. Румен Ангелов и Георги Сивев спечелиха сребро, а Татяна Дачкова бронзов медал. Талантливата лекоатлетка от клуб „Европул Бургас”  стана шампион с постижение от 161 см., с което постигна свой личен рекорд.

По мнението на специалисти е изключителна рядкост подобни височини да бъдат преодолявани  от лекоатлетки на тази възраст. Въпреки че е по-малка на години от повечето си съпернички Йоана вече се превръща в хегемон при девойките младша възраст.

Успехът на Йоана Томова показва, че в „Европул Бургас вече диктуват модата в сектора на високия скок, където шампионката Елена Петрова и треньорът Петър Райков спечелиха почти всичко възможно през миналата година. От тази година Елена вече се състезава при девойките старша възраст и при жените, информират от Вимарк Адвъртайзинг.

При юношите младша възраст Георги Сивев спечели сребърен медал на висок скок с постижение от 175 см. Доброто представяне на „Европул Бургас” на държавното първенство продължи и в спринтовете на 200 метра, където Румен Ангелов при мъжете за пореден се представи отлично и спечели сребърен медал.

Поводи за радост имаха и Татяна Дячкова и нейния треньор Атанас Атанасов. Татяна успя да завюва бронзов медал на 800 метра бягане за девойки младша възраст. Според клубния президент Румен Ангелов бронзовата медалистка е една от големите надежди в средните дистанции.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук