31 C
Бургас
неделя, юни 2, 2024

Бургазлия отнесе година и четири месеца затвор за наркоразпространение

Наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим получи Любомир Николов, след като бе признат за виновен в извършване на умишлено престъпление против народното здраве.

съд бургас

На 23.06.2015 год. в обитавано от него жилище, в комплекс „Зорница“, Николов е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана, канабис/, общо 251,790 грама за 1510,74 лева, без надлежно разрешително според Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, и Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по този закон. 

Наказанието е наложено с одобрено от Окръжен съд Бургас споразумение за решаване на наказателното му дело.

С постигнатото между Окръжна прокуратура Бургас и защитника му споразумение той се признава за виновен в извършеното престъпление. С подписа си Николов декларира, че разбира последиците от приключване на делото по този ред като влязла в сила присъда, и се отказва от разглеждането му по общия ред.

Съдебният състав намери предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала, и го одобри. Съдът прекрати наказателното производство срещу Николов и разпореди предметът на престъплението да бъде унищожен. Актът му е окончателен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук