13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Бургазлия тръгна с ретро мотоциклет през България. Вижте защо

Бургазлията Васил Георгиев тръгна тази сутрин за София със стогодишен мотор. Той ще премине магистрала Тракия със светлоотразителна жилетка, на която има призив за превенция на хепатита. Поводът е Световният ден за борба с болестта.

Първото си голямо пътуване с вековния си мотор предприе днес Васил Георгиев. Досега любителят на ретро колите не е изминавал повееч от 30 километра с него. Мотивите да стане част от Деня за борба с хепатита са лични:

„Мой приятел почина от хепатит, баща ми почина от усложнения от хепатит, статистиката е много страшна и затова искам да мина от единия край на България до другия с надпис на гърба против хепатита, хората да разберат колко е коварна тази болест.“

Георгиев близо пет години ремонтира мотора „Бианчи 500“, чиято история започва преди сто години, попаднал е в България от Първата световна война, наши войници, които са воювали там са го реквизирали от италианци. Васил трябва да пристигне във София утре след обед:

„С този ретро мотоциклет много повече хора ще ми обърнат внимание, отколкото ако съм с модерен мотоциклет или с някакъв автомобил. Идеята е хората като се спрат да видят мотора, да видят надписа на гърба ми.“ /БНР

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук