12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Бургазлии поискаха отговори за „Супер Бургас“ и Ченгене скеле в тв. дебат- „Твоят избор“

Хиляди бургазлии се събраха на пл. Тройката снощи, за да зададат директно своите въпроси към кандидат-управниците на Бургас в един от най-емоционалните дебати от старта на кампанията „TV7 в България. Мисия: Твоят избор”. На сцената  участваха настоящият кмет на града Димитър Николов от ГЕРБ, Павел Маринов от БСП, Димчо Груев, Атака, Радостинка Господинова, ВМРО-БНД, Ненчо Драгнев, НДСВ, Ваклин Стойновски, „Ваклин Стойновски за Бургас“, Георги Иванов, „Партия за Хората от народа“, Георги Манев, „Средна европейска класа“.

Aкцент и в Бургас беше спазването на закона и беззаконието, които са основна тема в общественото пространство в последната седмица. Кметът на морския град посочи, че местната управа  е сред първите, започнали събарянето на незаконни ромски къщи и рибарските постройки в Ченгене скеле. По този начин, според Николов, Бургас доказва, че не етническият елемент е важен, когато става въпрос за спазване на закона. Сериозно внимание беше обърнато и на обвиненията към кандидатите, че в предстоящите избори в Бургас се търгува с гласове и влияние.

Гражданите на Бургас притиснаха кандидат-кметовете с редица наболели проблеми като проекта за „Супер Бургас“, изпълнението на който се очаква да реши много от проблемите на града. Държавно-общинският проект е замразен поради липсва на инвеститорски интерес.

Бургазлии се фокусираха и върху развитието на проектите за индустриална зона и градски транспорт; парк Росенец и Ченгене скеле, където тече процедура по прехвърлянето на земята; инфраструктурните проблеми на редица бургаски квартали; здравеопазването.

Гражданите атакуваха кандидат-кметовете с въпроси за мястото на младите в управлението на общината, създаването на нови високоплатени работни места и осигуряването на по-добри условия за развитие на малък и среден бизнес.

В ефира на TV7 беше развенчан митът, че данъците в Бургас са най-високите в България

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук