18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бургаската болница спечели проект за подобряване условията на труд

МБАЛ Бургас АД спечели проект за подобряване условията на труд на своя персонал. Бюджетът на проекта с наименование „Повишване на ефективността на организацията на труда и здравословните и безопасни условия на труд в „МБАЛ-Бургас” АД”

е 249 999.08 лв., от които 25% – самоучастие на болницата. С тези пари ще бъде купено ново работно облекло и лични предпазни средства за медицинския персонал, след преценка на риска на работното място.

 

Проектът е защитен по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Основната цел на проекта е подобряване условията на труд в болницата и повишаване производителността на труда, както и намаляване риска от злополуки и инциденти за работещите. Това ще се отрази и на качеството на медицинските услуги, предоставяни от здравното заведение.

 

Новото работно облекло ще бъде купено в рамките на следващите 9 месеца, какъвто е срокът по проекта.

Спечеленият проект е поредното доказателство за системната грижа за добрите условия на труд в болницата. Само преди месец МБАЛ Бургас АД получи престижната награда „Прометея”. Тя се връчва само на предприятия, които отговарят на сериозни критерии за осигуряване на добри и безопасни условия на труд.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук