12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бургаската организация на ГЕРБ иска нови избори

Нови парламентарни избори и нов Изборен кодекс. Това са исканията на бургаската общинска организация на ГЕРБ, които ще бъдат изпратени и мотивирани до Изпълнителната комисия на партията.

На извънредно заседание в Бургас, на което присъстваха областният ръководител на ГЕРБ Димитър Бойчев, общинският лидер Иван Вълков, народните представители на партията от 2-ри МИР, общинското ръководство, общинските съветници и председателите на клубовете по интереси и местоживеене, беше взето решението с явен вот.

От днес председателите на клубовете започват да събират своите членове, като в края на седмицата ще бъдат формирани няколко основни искания за промяна в Изборния кодекс.

Както вчера стана ясно, на пресконференция в централата на партията в столицата, народните представители от ГЕРБ ще внесат предложение за създаване на временна парламентарна комисия на политически партии, неправителствени организации и граждани, за максимално консенсусен проект за промяна на Изборния кодекс.

На събранието в Бургас беше отчетен факта, че широко тиражираните от БСП политики, в предизборната кампания, в момента отсъстват и са размити с програмите на другите две партии в новата Тройна коалиция.

Бургаската организация на ГЕРБ иска да получи и ясен отговор кой е предложил Делян Пеевски да оглави ДАНС и кой ще поеме отговорността за това решение, което скандализира страната.

Във връзка с призива на депутата от БСП Димчо Михалевски, избран от Бургаска област, за прошка от хората относно избора на Пеевски бургаската структура на ГЕРБ определя искането като цинично. „В БСП със сигурност има и достойни хора, като Георги Кадиев, които от самото начало проявиха характер и отказаха да гласуват номинацията на Делян Пеевски. Димчо Михалевски не е сред тези хора”, е категоричната позиция на общинската структура на ГЕРБ в Бургас.

„Вотът на бургазлии беше подменен. В парламента от Бургаска област има 7 депутати от ГЕРБ, а следващата най-голяма партия е представлявана от 4-ма депутати. Това показва категорично на коя политическа формация хората от региона са гласували доверие”, коментира Димитър Бойчев.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук