14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Бургаска аптека се включи в инициативата „Висящо кафе“

Бургаска верига аптеки са първите здравни заведения в Бургас, които се включват в инициативата „Висящо кафе“. Социално слаби бургазлии ще имат възможност да вземат „висящ“ „Проалгин“, „Парацетамакс“ или прахче „Терафлу“ от всеки един обект на веригата в Бургас.

„Повечето обекти, които се включиха в тази благотворителна инициатива са заведения за хранене или кафенета. Ние искаме да обърне внимание и на хората, които не само са гладни и жадни, но имат и здравословен проблем“, каза Елена Николова, управител на аптеки „Фаркол“. Тя допълни, че съобразно българското законодателство, продуктите, които социално слаби бургазлии ще могат да получат безплатно в аптеката са медикаменти, които се дават без лекарско предприсание. Те са подбрани, съобразно най-честите здравословни проблеми, а именно срещу главоболие, различни неразположения, температура и настинка.

Всички обекти на веригата ще са маркирани със стикер на инициативата и ще са под мотото „Подай ръка на непознат“.

„Радостно е, че във време, когато всеки от нас е затрупан с проблеми, се организира тази кампания, която ми дава надежда, че състрадателността и благотворителността не са чужди на българина“, каза още Николова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук