28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Бургаска регионална туристическа асоциация приключи успешно три проекта в туризма

Бургаската регионална туристическа асоциация представи отчет за изпълнение на реализираните проекти през 2014 г. „Тази година успешно завършихме три проекта. Единият е „Туризъм за възрастни хора“, който се оказа една от нишите в областта на туризма, по които можем да работим и същевременно един от приоритетните видове туризъм за Европейската комисия през периода 2014-2020 година. Соня ЕниловаДругият проект, по който успешно работихме е „Религиозен и културен туризъм в Югоизточна Европа“. Разработихме маршрути , както вътре в региона, свързани с религиозния туризъм, така и международен маршрут „Пътят към Ерусалим”, съвместно с колеги от Гърция, Италия , Албания, Румъния и Турция. Третият проект, по който имахме добри резултати, е проектът „Разкажете ни за траките“. Тракийското наследство е уникално за този регион в Европа, визирам България, Гърция, Турция. Съвместно с колегите от Турция разработихме идеи за туристически маршрути, свързани с тракийското наследство”, разказа Соня Енилова- Председател на УС на БРТА .

IMG_1041На работната среща, която се състоя в Интерхотел „България”, бяха обсъдени резултатите от Туристическата борса, която БРТА организира вече 13 години, журналистически турове, резултатите от работните срещи и очертани основни проблеми в сектора. Бяха предоставени рекламни и информационни материали, изготвени по проектите. Соня Енилова запозна представителите на общините , на ПП“Странджа“, на туроператори и директори на музеи с програмите, по които може да се кандидатства за развитието на туризма в следващия програмен период 2014-20120 г.

IMG_1047Беше взето решение през 2015 г. да се проведе работна среща по проблемите на обучението на кадри в туризма и връзката с бизнеса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук