13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Бургаските болници в подкрепа на протестиращите лекари

От СНЦ  “Сдружението  на бургаските болници“ категорично се противопоставят на позицията предприета от страна на НЗОК за заплащане на 80 %  от остойностените  дейности за последното тримесечие на  2013 г.

В писмо до медиите от сдружението съобщават, че това е груб начин за административна регулация, който е абсолютно неадекватен и неприемлив за болничните заведения и същият ще доведе до тежко финансово състояние на болниците.

Според членовете на сдружението, болниците ще бъдат изправени и пред невъзможност да покрият задълженията си към персонал и доставчици, което от своя страна ще  застраши достъпа на пациентите до навременна и адекватна лекарска помощ.

„Заставаме  зад протестиращите  лечебни заведения и ги подкрепяме с пълното съзнание, че техните действия са отговор на една абсурдна и нелогична политика в областта на здравеопзването, която необосновано ще внесе смут и напрежение сред средите, които са отговорни за запазването на най-голямата човешка ценност- здравето. Призоваваме властимащите да вземат незабавни и адекватни мерки  за разрешаването на проблема, тъй като същият ще има  лавинообразен ефект върху  всички сфери в обществото”, се казва още в съобщението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук