9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бургаските болници ще си помагат през идващия натоварен летен сезон

Бургаските болнични заведения обединяват усилията си, за да се справят с предизвикателствата на летния туристически сезон – време, в което населението на града и региона се увеличава значително, медицинските случаи също. По този повод техните директори се събраха днес на среща в Общината заедно със зам.-кмета д-р Лорис Мануелян и зам.-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

„Очакваме много голям ръст на туристите и сме длъжни заедно да се погрижим за оптимизация на спешната помощ в целия регион. Никога не бива да си затваряме очите и пред потенциалната опасност от тероризъм“, каза Лорис Мануелян.

Д-р Шарков похвали бургаските медици за стремежа им към координирани действия, ангажира се с институционалната подкрепа от страна на Министерството и изрази мнение, че такава организация трябва да се създаде и по Северното Черноморие.

На тази първоначална среща започна разпределянето на отговорностите сред отделните болнични заведения в града. Целта е да се знае кога и къде ще се приемат пациентите със специфични проблеми, за да няма необгрижени такива. Директорите обсъдиха как да се разпредели натоварването сред най-търсените специалисти – ортопеди, травматолози, педиатри и хирурзи. Изготвя се график, който осигурява възможност за реакция по всяко време, включително нощем и през почивните дни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук