15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Бургаските депутати на дата полюса „за” и „против” тютюнопушенето

Депутатът от БСП Бургас Атанас Зафиров написа във Фейсбук страницата си. „Днес гласувах „за“ отпадането на забраната за тютюнопушене в заведенията. Въпреки, че съм убеден непушач, мисля, че парламентът взе под натиск неправилно и популистко решение”.

Червеният депутат от Карнобат Пенко Атанасов заяви пред zonаburgas.bg, че не е присъствал днес в залата, но по принцип се въздържа от коментар по темата. Пенко Атанасов сподели само, че не е пушач.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев заяви, че не е изненадан от вота. „Това, което изиграха  БСП беше абсолютен цирк. Един от акцентите в предизборната програма на „Коалиция за България” беше, че ще върнат тютютнопушенето в заведенията, но след като видяха какво е общественото мнение избраха вносител на предложението да бъде депутатът Спас Панчев, който даже не  е член на БСП, а е коалиционен партньор. Всичко е лъжа при БСП. Иначе нашата парламентарна група от самото начало беше против двете предложения за промени в Закона за здравето, които да разрешат цигарения дим на някои обществени места като заведения, казина, клубове”, допълни Бойчев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук