13.8 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Бургаските деца ще продължават да получават закуски в училище

Бургаските деца ще продължат да получават закуски в училище, въпреки че Министерството на образованието спря програмата, известна като „Чаша топло мляко“. Парите ще бъдат осигурени от общината. След решение на общинския съвет ще бъдат заделени 150 000 лв., за месеците януари и февруари, докато държавата реши дали ще стартира програмата, отново.Така бургаските ученици ще са сити, а родителите им, които цяла седмица се обаждат притеснени в общината, спокойни, заяви зам. кметът по образованието Йорданка Ананиева.

Въпреки, че при старта на програмата, през 2005г. , имаше много „за“ и „против“ нейната ефективност и качество, се оказа, че децата са свикнали да си чакат, всяко междучасие, закуската. В бургаското училище „Георги Бенковски“ два пъти седмично се дават плодове.

Директорът на училището Любомир Игнатов казва, че за 4 години училищата са натрупали опит. Вече се доверяват само на утвърдени фирми за доставка на закуските и се внимава , както за качеството, така и сроковете на годност. Закуската от предния ден задължително се пази в директорския кабинет. Така всеки родител, който има претенции, може да провери как е опакована храната и какво пише на етикета, обясни Игнатов.

Докато общината преведе парите за закуските, училищата ще трябва да отделят средства от делегираните си бюджети. Повечето директори обещаха да се справят, но поискаха гаранции, че парите наистина ще им бъдат преведени, след като бъдат гласувани в общинския съвет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук