21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Бургаските деца ще се радват на изцяло обновена детска площадка

ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас финансира обновяването на детската площадка, намираща се в Морската градина на гр. Бургас. Проектът е на стойност 100 000 лв.

През годините детският кът се превърна в едно от любимите места за отдих на бургаските деца и техните родители. За тях ще бъде изградена ударопоглъщаща настилка, произведена в Англия, а играчките, които ще са френско производство, ще забавляват децата с многообразните си елементи и функции. Всички съоръжения и настилка притежават европейски сертификати за безопасност, издадени от оторизирани акредитирани лаборатории в страните производители. Те са в съответствие и с действащите български стандарти за безопасност и качество на съоръженията. Елементите на съоръженията се моделират от безопасни детайли, които не създават опасност за играещите деца.

Проектът и изработката на всеки един елемент се извършва  с повишено внимание относно тяхната безопасност. Свежите цветове и екологичните материали (обработена висококачествена дървесина), от които са изработени игровите съоръжения, са подходящи за деца на възраст от 3 до 12 години. На новата детска площадка ще бъдат монтирани игрални елементи: кораб, люлка кош, комбинирана люлка, влак, мачта на кораб, клатушки, пясъчник.

Модерната и атрактивна площадка ще бъде открита за Деня на детето – 1 юни и ще бъде дарена в полза на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук