14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Бургаските надзиратели пиха по една „студена вода” заради ниски заплати

Над 50  бургаски надзиратели пиха по една „студена вода” и по този начин изразиха  своето несъгласие с дискриминационното отношение на държавата  към тяхната професия.

Служителите  са недоволни, че са оставени на произвола на съдбата и вече пет години никой не иска да чуе за проблемите им и да помогне за тяхното разрешаване. Основните им искания са изравняване на сумите на социални плащания с тези на служителите в МВР и ясна политика за развитие на системата. Порционът на полицаите, заедно с ваучерите, е на стойност 160 лева месечно, а този на служителите на затворите са  60 лева. Заплатите на надзирателите са едни от най- ниските в сектор „Сигурност”.

Според протестиращите условията за работа в Бургаския затвор са кошмарни. Тук има отделения, където един надзирател отговаря за над 300 затворника.

Протестът на надзирателите беше подкрепен и от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Заедно с бургаските надзиратели те ще подкрепят националния протест.

Националният протест утре пред сградата на Министерството на правосъдието  е от 13 часа и се организира от Синдиката на служителите в затворите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук