16 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Бургаските надзиратели ще се включат в протеста в София

Бургаските надзиратели ще се включат в протеста пред Министерството на правосъдието, съобщи за Радио„Фокус” –Бургас Валентин Мартинов, председател на Синдиката на служителите в затворите в България – Бургас. Общо 5 автомобила са тръгнали тази сутрин от Бургас, като по пътя ще се присъединят и колегите им от Сливен и от други градове. Те ще се включат в националния протест, който е насрочен за 12 часа и ще приключи в 16.

50 надзиратели от Бургаския затвор пиха символично по "една студена вода" зарази ниски заплати и лоши условия на труд
снимка: архив-През ноември 2013 г. 50 надзиратели от Бургаския затвор пиха символично по „една студена вода“ зарази ниски заплати и лоши условия на труд

”Ще има колеги от цяла България, които почиват. Сигурността на затворите няма да бъде нарушена”, категоричен бе Мартинов. Исканията на служителите в затвора не са променени.” Искаме изравняване на социалните придобивки в сектор „Сигурност”, с колегите от МВР, от МНО. Другият проблем е преминаването от 24-часови смени на 12-часови. Надяваме се, че ще имаме диалог и нещата ще се решат и от двете страни. Ще има компромиси и от наша, и от тяхна страна”, каза още Мартинов. В петък се е провела среща с всички ръководители по места,от професионалното ръководство с представители на Министерството на правосъдието. Исканията на служителите не са били удовлетворени до край и затова се е стигнало до решението за днешния протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук