11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургаският бизнес възприема икономическата платформа на ЛИДЕР

На специална среща с  представители на малкия и среден бизнес в хотел “Аква” ЛИДЕР Бургас изложи своите виждания за съживяване на българската икономика. Областният координатор на партията Димитър Колев представи конкретните предложения, залегнали в икономическата платформа на ЛИДЕР: преки инвестиции за стимулиране на  българското производство, създаване на работни места, разплащане на държавата с бизнеса, ускоряване темповете за възстановяване на ДДС, повишаване конкурентноспособността на българския туризъм. Той подчерта изключителната необходимост от оздравяване на българската икономика, което изисква спешни мерки от страна на властта.

 

От ляво на дясно: Димитър Колев, областен координатор ЛИДЕР- Бургас, Марин Лазаров, ЛИДЕР-Бургас и Росен Владимиров, представител на бизнеса

Един от основните проблеми, който поставя бизнеса „на колене” е, че държавата не се издължава към фирмите и няма законен механизъм, чрез който да бъде принудена да го направи. Промяна в законодателството, която да превърне държавата в равноправен партньор на бизнеса и да предвиди носене на  имуществена и наказателна отговорност от властта е единственият начин да се пресече порочната практика на геноцид към малкия и среден бизнес в България.

 

Собствениците на фирми споделиха неимоверните трудности, с които се сблъскват в усилията си да оцеляват. „В цивилизования свят бизнесът определя политиката, тук е обратното!” Бяха единодушни всички. „Превърнаха Наказателния кодекс в най-големия бизнес наръчник! Институциите, които трябва да упражняват контрол, упражняват рекет!” Това са само част от репликите, илюстриращи огромното разочарование и безизходица от страна на собствениците на малки фирми. Те се обединиха в искането си държавата да провежда протекционистична политика спрямо родното производство.

 

„Ние от ЛИДЕР искаме три неща: възобновяване на селското стопанство, помощ за бизнеса и отваряне на работни места. Ако властта не иска да застане в лице с хората, трябва да бъде принудена. Това може да стане чрез вота на изборите”, обобщи в края на срещата Димитър Колев. Той благодари за споделените виждания и идеи.  „Лидер е сред хората и това ме обнадеждава”, подчерта Колев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук