16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Бургаският кмет изтегли „вдъхновение” от новогодишната баница /видео/

Кметът Димитър Николов изтегли в присъствието на бургаските медии традиционния новогодишен късмет. Този път това се случи на новооткритата автогара „Юг” в Бургас. „Късмета ми за 2016 г. е „вдъхновение!”, прочете Николов.

Ето какъв късмет се падна на бургаския градоначалник за 2016 г.

Новогодишни късмети изтеглиха още зам. кметът по образование и култура  Йорданка Ананиева и  председателят на общинския съвет Костантин Луков.

Новата автогара е част от проекта за интегриран градски транспорт на Бургас. Кметът на общината Димитър Николов посочи, че автогарата е била готова още в края на лятото, но заради мащабната реконструкция на дъждовно-отводнителната канализация на Гаров площад и началото на реконструкцията на ж.п. гарата, забавянето е било с около 4 месеца.  На новата автогара има туристически информационен център, детски кът, панорамна гледка към морето и панорамен асансьор. По думите на кмета, с изцяло обновената ж.п. гара и пристанището, което се отвори към града, това пространство ще се обособи като нов градски център.

Кметът определи отиващата си 2015 като сложна година, но общината е успяла да завърши всичките си важни проекти.

В програмата си за 2016 година екипът на Димитър Николов залага на благоустрояване на  междублоковите пространства най-вече в комплексите и още…

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук