9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургаският съд наложи година и 10 месеца наказание на подсъдим за компютърна измама

Наказание една година и 10 месеца лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд – Бургас на подсъдимия за компютърна измама Младен Петров.

Той бе признат за виновен в това, че с цел да набави за себе си и своя позната облага, възбудил и поддържал заблуждение у своя работодател, като на 06.12.2010 г. на борда на плаващ под кипърски флаг кораб, на който работел, написал и изпратил от електронната поща на свой колега електронно съобщение до работодателя им, че колегата му желае заплатата му да бъде преведена до друга банкова сметка, а именно тази на познатата на подсъдимия.

Изпълнявайки заблуждаващото писмо, работодателят превел въпросната сума в посочената сметка. По този начин на 23.12.2010 г. в гр. Цюрих – Конфедерация Швейцария, подсъдимият причинил на швейцарско дружество имотна вреда в размер на 4851,05 лв. С това същият е осъществил престъпление по чл. 212а, ал. 1 от НК.

Окръжен съд – Бургас приведе в изпълнение наложено на Петров с присъда по НОХД №2713/2010 г. на Районен съд – Бургас наказание 2 години лишаване от свобода, изтърпяването на което е било отложено с 4-годишен изпитателен срок. В него именно е осъществено деянието по настоящото дело. Това наказание следва да се изтърпи отделно.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук