13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Бургаски актьори отиват да обединят студентите

Юрий Ангелов и Никола Парашкевов – най-възрастният и най-младият актьори на бургаския театър „Адриана Будевска” отпътуваха за столицата, за да подкрепят и обединят протестиращите студенти. Двамата са категорични, че става дума за лична инициатива, заради която дори са изработили с лични средства плакати с лика на Васил Левски и заветните думи на Апостола.

„Ние двамата подкрепяме младостта. Аз като по-възрастен искам да я посъветвам да не прибързва и да има сила да устои. Защото възрастните са обиграни и пречат на младостта, мисля, че нямаме друг шанс и трябва да се обединим. Затова излязох буквално от гората днес. В София със студентите ще се посъветваме взаимно – аз от тях да се поуча, а те в мен да се вслушат”, казва Юрий Ангелов.

Според него е страшно, че студентите от вече са разединени. Той изрази надежда, заедно с протестиращи и контрапротестиращите да се намери консенсус. „Може и с революционни средства. По принцип ние не сме революционери, но сме бунтари. От революцията се отрекохме, тя вече е компрометирано средство. Казват, че тя яде децата си, а нашата я нарекоха нежна, но смятам, че тя е още по-уродлива, защото изяде възрастните си родители”, каза още актьорът, цитиран от Дарик радио.

Мотивите на 24-годишният му колега са свързани с липсата на морал. „Младите винаги са искали и ще искат промяна, но сега има заряд и енергия. Дано не забравим, че може този порив да бъде „придърпан” и използван в грешна посока. Надявам се колкото и да бушуват страстите, у  нас младите да остане интелектът и да не забравим за какво се борим”, допълни Никола Парашкевов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук